Натпревар во роботика, вештачка интелигенција и електроника – RoboMac Junior

📍 Во периодот од 22 април до 25 април на Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје се одржа натпреварот во роботика, вештачка интелигенција и електроника за учениците во средните училишта од Македонија – ROBOMAJunior 2024.
👉 Нашиот ученик Алтин Јахиу од IV година во категоријата ПАМЕТНА ЕЛЕКТРОНИКА ЗА АВТОНОМНИ ВОЗИЛА, организиран од Институтот за електроника, освои сребрен медал. 🥈
Scroll to Top