Победници на натпревар UPSHIFT Bootcamp

✅ Тимот “Aqua-Help” составен од 5 ученици: Вања Василевска и Петар Неделковски од 1-7, Маја Колевска од 3-2, Мартин Нелковски и Кристијан Златковски од 3-8, под менторство на Елена Лентиќ, на UPSHIFT Bootcamp во Струга, со својата иновативна идеја учествува на натпреварот “Охрабрување на децата и младите во РСМ да станат двигатели на промените за намалување на ранливоста на заедниците од климатските промени” спроведен од УНИЦЕФ и ФИТР на РСМ .

👉 Нашите златни деца се победници на натпреварот и добитници на грант од 120000 денари за реализација на нивната иновација!
Scroll to Top