MOS Натпревар - Слика

Нашите ученици се пласираа меѓу 10 најдобри во финалето на МОС и АCP

🏆Ние сме тимот кој гази на сите натпревари каде ќе се појави!!!

👉Нашите ученици Огнен Бабунски од I-3 клас и Алексеј Пешков од I-4 клас, под менторство на професорката по информатика Сениха Мандал се пласираа меѓу 10 најдобри кои влегуваат во финале за МОС и АCP натпревар, со што се чекор поблиску до претствување на нашата држава на MOS World Championship 2024 во Анахејм, Калифорнија, САД. 👉Ученикот Мартин Илиев од II- 3 клас успешно го положи испитот, со што се здоби со интернационален сертификат.

#wearetheteam🇲🇰

Scroll to Top