Од рубриката натпреварување!

👉 Од рубриката натпреварување!
📌МАССУМ 5.5.2023-Гостивар
📌ЕМУЦ-државни натпревари
4 и 5.5.2023-Охрид.
🥇🥈Жнеење на нашата ЕКИПА! 💪
🏆 СУГС ВЛАДО ТАСЕВСКИ и нашите ученици и нивните ментору ги постигнаа следните резултати:
📍 ЕМУЦ(државни натпревари за електро, машински и сообраќајни училишта) од Македонија.
✅1во место сообраќајна струка Анамарија Серафимова,
✅2ро место електротехничка струка Александар Груевски,
✅2ро место машинско-енергетски техничар Филип Иванов
✅4то место Христијан Стаменковски машинска струка
📍МАССУМ(конкуренција на 52 средни училишта) од Македонија
🥇Најдобра поетска творба, ПРВО место ученик Дејвид Величковски, ментор Гордана Илиева во конкуренција на 50 учесници.
🥇Најдобар Штанд, ПРВО место за учениците Матеа Ангелова, Јована Додевска, Петар Видовски, Ѓоргиј Стојановски, Марио Димчевски и Леон Тодевски, Сања Тасевска, Лука Самарџиски, Александар Стојанов, ментори (Николина Тодоровска, Љубиша Камењаров, потпомогнати од Силвана Новеска, во конкуренција на 41 учесник
🥈Најдобар филм, ВТОРО место Матеј Гроздановски под менторство на Биљана Ристова во конкуренција на 25 учесници.
🥈Најдобар пингпонгар, ВТОРО место ученик Стефан Јакимовски, ментор Мартин Павлов во конкуренција на 20 учесници.
Scroll to Top