Освоени 2 први места на натпреварот „Развојни микропроцесорски системи“!

Александар Сибиновски:
👉 Уште еден натпревар, уште 2 први места за нашите иноватори!
 
✅ На натпреварот “развојни микропроцесорски системи” на кој учество земаа 15тина електротехнички училишта од Македонија, а беше организиран од Факултет за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ и Логинг Електроникс, нашите ученици Марио Димчевски и Сергиј Алексовски под менторство на професорките Kristina Basoska и Marija Stambolieva го освоија првото место! 🥇🥇
 
🏆 Исто така прво место освоија и во категорија за најдобра презентација на “технологија за тебе”
 
🫡 Гордост е да се биде дел од СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ.
Честитки момци, неизмерна благодарност за вложениот труд и до колешките ментори!“
Scroll to Top