ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНА МАТУРА И ЗАВРШЕН ИСПИТ ВО ЈУНИ

ДРЖАВНА МАТУРА
Македонски јазик и литература и албански јазик и литература – 01.06.2024 во 10ч
Англиски јазик и математика – 08.06.2024 во 10ч
Интерни испити од изборен дел – 18.06.2024 (математика, историја, англиски јазик, физика)
Стручни предмети и пакети предмети од сите сруки – 24.06.2024
ЗАВРШЕН ИСПИТ
Полагање на практичен дел за тригодишно образование
Македонски јазик и литература и албански јазик и литература – 11.06.2024
Стручни предмети и пакет предмети од сите струки – 24.06.2024

Scroll to Top