Финалисти за UPSHIFT циклус почва

Вања Василевска, Петар Неделковски, Александар Грујевски, Петар Цветаноски и
Христијан Стаменковски на натпревар во Струга организиран од УПШИФТ програмата, УНИЦЕФ, ФИТР и шведската амбасада, бараа решение за спречување на загадување на почвата.
Име на проектот: “Зошто човек-кога може робот”

Нашиот тим влезе во  10 финалисти во склоп на UPSHIFT Bootcamp-от активно работеа на развој на иновативни решенија поврзани со намалувањето на загаденоста на почвата во нашата држава.
Тие ги  презентираа иновативни решенија пред жири комисијата, натпреварувајќи се да бидат дел од 5те победници кои ќе освојат 120 000 ден за реализација на нивните решенија.
Нашиот тим беше најдобар во општо знаење, и имаа најштосна фотографија.
Scroll to Top