March 2023

Одбележување на патрониот празник на училиштето

Денес навршуваат 64 години од почетоците на СУГС “Владо Тасевски”.Нека ни е честит патронатот!На денешен ден во 1916 е роден Владо Тасевски, а нашето училиште гордо го носи името на овој Партизан и истакнат борец за слободата на својот народ на кому му ја посветил сета своја младост. Токму затоа и ние овој ден му …

Одбележување на патрониот празник на училиштето Read More »

Известување за априлска испитна сесија 2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученици во април 2023 година ке се одржи од 28 април 2023 година (петок) во 11и30ч. Рокот за пријавување на испитите за оваа испитна сесија е од 3 април (понеделник) заклучно со 11 април (вторник). Испитните комисии ке бидат објавени на веб страницата на училиштето во делот …

Известување за априлска испитна сесија 2023 Read More »

Финалисти за UPSHIFT циклус почва

Вања Василевска, Петар Неделковски, Александар Грујевски, Петар Цветаноски иХристијан Стаменковски на натпревар во Струга организиран од УПШИФТ програмата, УНИЦЕФ, ФИТР и шведската амбасада, бараа решение за спречување на загадување на почвата.Име на проектот: “Зошто човек-кога може робот” Нашиот тим влезе во  10 финалисти во склоп на UPSHIFT Bootcamp-от активно работеа на развој на иновативни решенија поврзани со …

Финалисти за UPSHIFT циклус почва Read More »

Scroll to Top