м.г

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје

Прелиминарни резултати- прво пријавување

Почитувани родители и ученици ви ги објавуваме прелиминарните резултати од уписи во средно училиште СУГС „ Владо Тасевски“- Скопје од прво пријавување. Сите примени ученици потребно е да ги достават документите заедно со испечатена електронска пријава во училиштето во следните термини : 22.6.2023   од 12.00 до 19.00 часот 23.6.2023   од 7.00 до 19.00 часот Сообраќајна

Прелиминарни резултати- прво пријавување Read More »

Соработка со Johnson Matthey - Слика

Започнуваме соработка со Johnson Matthey

Александар Сибиновски (директор):- Во пресрет на претстојните уписи на ученици во прва година, чест ни е да соопштиме дека започнуваме соработка со Johnson Matthey, една од водечките компании во Македонија. Учениците од машинската струка ќе имаат можност во реални работни услови да ги развиваат своите вештини. Коментирајте на Facebook 🗨️

Започнуваме соработка со Johnson Matthey Read More »

Известување за матура на вондредни ученици

Секој вонреден ученик кој завршил со полагање наиспити од IV година од било која струка во јунскаиспитна сесија за вонредни ученици во 2023 годинаможе да пријави завршен испит или државна матураво августовски испитен рок со пополнување напријави и доставување на уплатница кај наставникотЕлена Каровска 072 215 827 од 30 јуни до 6 јули 2023година. ВАЖНО

Известување за матура на вондредни ученици Read More »

Флаер за машинска струка - Слика

Запознајте ги струките – Машинска струка

Заинтересирани сте за наставните планови? Погледнете ги на следниов линк: https://sugsvladotasevski.edu.mk/струки × Dismiss this alert. ⚙️ Машинска струка и зошто да!👉 МАШИНСКО-ЕНЕРГЕТСКИ ТЕХНИЧАР е еден од профилите кои нудат најмногу можности.👉 ТЕХНИЧАР ЗА ПРОИЗВОДНО МАШИНСТВО, профил кој има одлична проодност за техничките факултети.👉ИНСТАЛАТЕР ЗА ГРЕЕЊЕ И КЛИМАТИЗАЦИЈА, тригодишна струка која нуди одлична стручна подготовка која

Запознајте ги струките – Машинска струка Read More »

Scroll to Top