м.г

#BEACTIVE Учество на наши ученици по повод Европска недела на спортот

Ученици од СУГС „Владо Тасевски“- Скопје земаа учество на настанот Скокање со јаже во склоп на проектот што се рализира по повод Европска недела на спортот. Нашите ученици се покажаа како вешти спортисти и некои од нив добија и награди. Професори кои ги придружуваа нашите ученици се Томислав Христов, Елизабета Марковска- Ставревска , Марија Стамболиева […]

#BEACTIVE Учество на наши ученици по повод Европска недела на спортот Read More »

Известување за октомвриска сесија

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученициво октомври 2023 година ке се одржи од 27октомври 2023 година (петок) во 11и30ч.Рокот за пријавување на испитите за оваа сесијае од 2 октомври (понеделник) заклучно со 10октомври (вторник).Испитните комисии ке бидат објавени на вебстраницата на училиштето во делот за вонредниученици и на огласната табла за вонредни

Известување за октомвриска сесија Read More »

Известување за erasmus+

И З В Е С Т У В А Њ Е Нашето училиште СУГС “Владо Тасевски” Скопје, на 9.5.2023, има добиено решение од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, со кое решение се одобрува апликацијата за програмата Еразмус+ 2021-2027. Овој краткорочен проект за мобилност на ученици од средно стручно образование, ќе опфати учење

Известување за erasmus+ Read More »

Реновирано училиште, ходник - 2

Ново, подобрено училиште!

  Данела Арсовска: „Во СУГС „Владо Тасевски“ денес на првиот ден на новата училишна година им посакавме добредојде на 225 новозапишани ученици во прва година. Ова наше скопско средно училиште секоја година ги подобрува условите во кои учат нашите млади, за да се изградат во личности со квалитетно стручно образование. Годинава училиштето ги отвори своите врати

Ново, подобрено училиште! Read More »

Scroll to Top