м.г

Нашите ученици во Младите Можат – Youth Can

Ученици од училиштето посетуваа “Младите Можат – Youth Can”. – Младите Можат – Youth Can: “ Изминатите неколку дена сме во Крушево заедно со средношколците од СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ и СУГС„Шаип Јусуф“Досега младите беа гласни, а сега сакаме да бидат СЛУШНАТИУчилиштен форум за заеднички решенија ќе им помогне на младите да ги надминат предизвиците со […]

Нашите ученици во Младите Можат – Youth Can Read More »

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје

Панел дискусија ARTech „Креативност без граници”

Градот Скопје одржа панел дискусија ARTech „Креативност без граници” во нашето училиште. – Даниела Арсовска: “Уметничката креација во дигиталните технологии беше главната тема на панел дискусијата ARTech „Креативност без граници”, како и на Саемот за креативни индустрии за млади, што се одржаа во средното училиште на Град Скопје „Владо Тасевски“. Реномирани експерти и професори од

Панел дискусија ARTech „Креативност без граници” Read More »

Известување за завршен испит и државна матура

Секој вонреден ученик кој во 2024 година ќе полага завршен испит или државна матура иститемора да ги пријави.Пријавувањето се врши на образец за пријавување каде што се пополнуваат потребнитеинформации во зависност од тоа што се пријавува, државна матура или завршен испит.Пријавувањето на испитите од стручниот премет (пакети), македонски јазик и литература ипроектна задача се врши

Известување за завршен испит и државна матура Read More »

Противпожарен квиз-натпревар

Првото место освоено на територија на општина Аеродром беше само најава за ова ПРВО место на ниво на Гр. Скопје! Сања, Ива и Лука, под менторство на професорот Dejan Stojceski се златните од овогодинешниот противпожарен квиз-натпревар во организација на противпожарен сојуз на Град Скопје. Коментирајте на Facebook 🗨️

Противпожарен квиз-натпревар Read More »

Реновирани тоалети за учениците

Реконструктивните активности за 2023 година во нашето училиште ги заокружуваме со комплетно реновираните тоалети за ученици. Нова одводна инсталација Нови ѕидни и подни плочки Комплетно нова СЕНЗОРНА санитаријаВелат поставуваме нови стандарди, а ние само сакаме и работиме да биде убаво, да биде чисто, а пред се функционално. #WeAreTheTeam #wecontinuetoimproveПред-потоа Коментирајте на Facebook 🗨️

Реновирани тоалети за учениците Read More »

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште

Градот Скопје го одржа IT MEETUP настанот и Саемот на претприемништво во нашето улилиште. – Град Скопје: “Информатичките технологии во фокусот на Град Скопје – SKOPJE IT MEETUP и Саемот на претприемништво ги обедини иноваторите и младите Градоначалничката Данела Арсовска денеска присуствуваше на SKOPJE IT MEETUP и на САЕМ на претприемништво што се одржаа во

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште Read More »

НЕЕТ Млади, Град Скопје - Слика 18

НЕЕТ Млади – Град Скопје

Активни на секој план.Одлични дискусии за поддршка на НЕЕТ групата на млади.#ГрадСкопје #wearetheteam          – Данела Арсовска: „Иновативните проекти што ги имплементира Градот Скопје за поддршка на НЕЕТ групата на млади и предизвиците со кои тие се соочуваат беа главните теми на панел дискусиите и работилниците што се одржуваат во средното училиште на ГрадСкопје „Владо

НЕЕТ Млади – Град Скопје Read More »

Известување за декемвриска сесија

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученициво декември 2023 година ке се одржи од 22декември 2023 година (петок) во 11и30ч.Рокот за пријавување на испитите за оваа сесијае од 1 декември (петок) заклучно со 8 декември(петок).Испитните комисии ке бидат објавени на вебстраницата на училиштето во делот за вонредниученици и на огласната табла за вонредни

Известување за декемвриска сесија Read More »

Учење преку работа, Машинска струка - Слика

Учење преку работа – Машинска струка

Вака изгледаат часовите по предметот учење преку работа за учениците од машинска струка! Благодарност до менторите од компанијата Каз груп кои несебично го пренесуваат своето знаење и искуство со нашите момци.          – KAZ Group: „Нашите ученици на пракса даваме се од себе и сакаме да ги мотивираме младите студенти да се приклучат на нашата

Учење преку работа – Машинска струка Read More »

Scroll to Top