м.г

Најуспешна кадетка за 2023 г. - Слика

Најуспешна кадетка за 2023 г.

Пехар за најуспешна кадетка за 2023 од Џудо Федерација на Македонија Признание за најуспешен млад спортист на град Скопје за 2023 11 златни, 4 сребрени и 3 бронзени медали за изминатата 2023Трето место на балканското првенство во Крушево.Тоа е нашата ученичка во втора година ИВА БОГДАНОВСКА. Продолжи во овој ритам девојче, ние сме Горди на […]

Најуспешна кадетка за 2023 г. Read More »

Полуфиналисти во одбојка - Слика

Полуфиналисти во одбојка

После полуфиналистите во футбал во средношколските лиги на територија на гр. Скопје, денес ги имаме и полуфиналистите во одбојка.Честитки момци, идеме уште појако во полуфинале. Коментирајте на Facebook 🗨️

Полуфиналисти во одбојка Read More »

Успешни проекти на програмата Еразмус+

Не е случајно тоа што сме училиште кое е репрезент за добри практики кои придонесуваат за успешни #erasmus+ проекти.„Луѓе, пишувајте проекти!“ Претставени успешните македонски приказни на програмата Еразмус+ Коментирајте на Facebook 🗨️

Успешни проекти на програмата Еразмус+ Read More »

Предновогодишна магија во СУГС „Владо Тасевски“ - Слика

Предновогодишна магија во СУГС „Владо Тасевски“

Предновогодишната магија во СУГС „Владо Тасевски“ започна. Нашите хумани ученици организираа акција за собирање на средства за новогодишни пакетчиња за учениците од Државното училиште за деца и младинци со оштетен вид “Димитар Влахов ” – Скопје.Чувството е неописливо кога среќата се споделува и детските лица се насмеани и ведри.Да бидеме сите похумани и општествено одговорни.

Предновогодишна магија во СУГС „Владо Тасевски“ Read More »

Полуфиналисти во фудбал како дел од средношколската лига

Поздравете ги овогодинешните полуфиналисти во фудбал како дел од средношколската лига во Град Скопје. Коментирајте на Facebook 🗨️

Полуфиналисти во фудбал како дел од средношколската лига Read More »

Хуманитарна акција - Претстава „ИСТИ“ - Слика 4

Хуманитарна акција – Претстава „ИСТИ“

Прекрасна тематска претстава која има и хуманитарен предзнак, која изобилуваше со одлични поенти за секојдневниот живот на младите, а беше изведена од учениците од средното медицинско училиште Панче Караѓозов и нивните ментори наставници.Наша беше честа да бидеме домаќини како училиште. #СитеСмеИсти Коментирајте на Facebook 🗨️

Хуманитарна акција – Претстава „ИСТИ“ Read More »

Посета на ЈП Национална радиодифузија - Слика

Посета на ЈП Национална радиодифузија

Посета на ЈП Национална радиодифузија. На 05.12.2023 наставниците Ана Николовска и Светлана Николовска со група ученици од електротехничка струка, во рамките на предметот Учење преку работа, беа во еднодневна посета на ЈП Национална радиодифузија. Одговорните лица од претпријатието на учениците им ги презентираа уредите и им го објаснија начинот на кој се врши пренос, емитување и

Посета на ЈП Национална радиодифузија Read More »

Scroll to Top