м.г

ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНА МАТУРА И ЗАВРШЕН ИСПИТ ВО ЈУНИ

ДРЖАВНА МАТУРАМакедонски јазик и литература и албански јазик и литература – 01.06.2024 во 10чАнглиски јазик и математика – 08.06.2024 во 10чИнтерни испити од изборен дел – 18.06.2024 (математика, историја, англиски јазик, физика)Стручни предмети и пакети предмети од сите сруки – 24.06.2024ЗАВРШЕН ИСПИТПолагање на практичен дел за тригодишно образованиеМакедонски јазик и литература и албански јазик и

ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНА МАТУРА И ЗАВРШЕН ИСПИТ ВО ЈУНИ Read More »

Известување за јунска сесија

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученициво јуни 2024 година ке се одржи од 28 јуни 2024година (петок) во 9и30ч.Рокот за пријавување на испитите за оваа сесијае од 3 јуни 2024 (понеделник) до 11 јуни 2024(вторник).Испитните комисии ке бидат објавени на вебстраницата на училиштето во делот за вонредниученици и на огласната табла за

Известување за јунска сесија Read More »

Достигнувања на нашите ученици на државен натпревар

На државниот натпревар на сите електро, машински и сообраќајни училишта во Македонија, или во конкуренција на 50тина стручни училиштаУченикот Марко Ѓуровски од 3-3 клас освои: ПРВО место во електро струка!Ученичката Вања Василевска од 3-7 клас освои: ПРВО место во машинска струка!Ученичката Ива Митревска од 3-1 клас освои:ВТОРО место во сообраќајна струка! СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ го

Достигнувања на нашите ученици на државен натпревар Read More »

Натпревар „Развојни микроптоцесорски системи“ - Слика 3

Освоени 2 први места на натпреварот „Развојни микропроцесорски системи“!

Александар Сибиновски:„ Уште еден натпревар, уште 2 први места за нашите иноватори!  На натпреварот “развојни микропроцесорски системи” на кој учество земаа 15тина електротехнички училишта од Македонија, а беше организиран од Факултет за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ и Логинг Електроникс, нашите ученици Марио Димчевски и Сергиј Алексовски под менторство на професорките Kristina Basoska и

Освоени 2 први места на натпреварот „Развојни микропроцесорски системи“! Read More »

Поглед пред училиште - СУГС „Владо Тасевски“

Бидете дел од нашиот тим и стручно училиште

Дали можеби вака го замислувате училиштето во кое би учеле !? Дали можеби сте размислувале за струки кои се барани на пазарот на трудот?!СУГС “Владо Тасевски” е вистинската опција доколку сакате модерно и технички најдобро опремено училиште. ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОВИЕ КАДРИ И БИДЕТЕ ДЕЛ ОД НАШИОТ ТИМ!https://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2024/05/444190304_1154190505604297_4593187605169851595_n.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Бидете дел од нашиот тим и стручно училиште Read More »

Поглед пред училиште - СУГС „Владо Тасевски“

Промоција на нашето училиште за претстојните уписи

❗️Започнуваме со кампањата за промоција на нашето училиште за претстојните уписи.Драги деветто одделенци, почитувани родители!👉 СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ ги нуди најтрактивните профили од сообраќајна, машинска и електро струка. ✅ Не двоумете се доколку вашиот избор е стручно образование, бидејќи не постои поубав простор за стекнување на знаења од нашето училиште! https://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2024/05/An_OLcbIYFEld9BjruPJvgwIkJX6hP3NNteI_XuYmZFGDg0pU1jvD4ykgOykv3r-PMHuEwL8Z1oRMqcdhKJj8fF-.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Промоција на нашето училиште за претстојните уписи Read More »

Резултати од Државен натпревар МАССУМ

Плодовите од посветеноста и љубовта од работата на нашите ученици и наставници ги жнееме на сите натпревари каде ќе се појавиме! Државен натпревар МАССУМ (образовно рандеву) во конкуренција на 45 средни училишта и 1600 присутни ученици!Резултати Штанд-прво местоДрама- второ местоИнтервју за работа-македонски јазик второ местоЈавен говор-македонски јазик-трето место Интервју за работа албански јазик-трето место СУГС

Резултати од Државен натпревар МАССУМ Read More »

Scroll to Top