martin

Нашите ученици во Младите Можат – Youth Can

Ученици од училиштето посетуваа “Младите Можат – Youth Can”. – Младите Можат – Youth Can: “ Изминатите неколку дена сме во Крушево заедно со средношколците од СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ и СУГС„Шаип Јусуф“Досега младите беа гласни, а сега сакаме да бидат СЛУШНАТИУчилиштен форум за заеднички решенија ќе им помогне на младите да ги надминат предизвиците со […]

Нашите ученици во Младите Можат – Youth Can Read More »

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје

Панел дискусија ARTech „Креативност без граници”

Градот Скопје одржа панел дискусија ARTech „Креативност без граници” во нашето училиште. – Даниела Арсовска: “Уметничката креација во дигиталните технологии беше главната тема на панел дискусијата ARTech „Креативност без граници”, како и на Саемот за креативни индустрии за млади, што се одржаа во средното училиште на Град Скопје „Владо Тасевски“. Реномирани експерти и професори од

Панел дискусија ARTech „Креативност без граници” Read More »

Противпожарен квиз-натпревар

Првото место освоено на територија на општина Аеродром беше само најава за ова ПРВО место на ниво на Гр. Скопје! Сања, Ива и Лука, под менторство на професорот Dejan Stojceski се златните од овогодинешниот противпожарен квиз-натпревар во организација на противпожарен сојуз на Град Скопје. Коментирајте на Facebook 🗨️

Противпожарен квиз-натпревар Read More »

Реновирани тоалети за учениците

Реконструктивните активности за 2023 година во нашето училиште ги заокружуваме со комплетно реновираните тоалети за ученици. Нова одводна инсталација Нови ѕидни и подни плочки Комплетно нова СЕНЗОРНА санитаријаВелат поставуваме нови стандарди, а ние само сакаме и работиме да биде убаво, да биде чисто, а пред се функционално. #WeAreTheTeam #wecontinuetoimproveПред-потоа Коментирајте на Facebook 🗨️

Реновирани тоалети за учениците Read More »

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште

Градот Скопје го одржа IT MEETUP настанот и Саемот на претприемништво во нашето улилиште. – Град Скопје: “Информатичките технологии во фокусот на Град Скопје – SKOPJE IT MEETUP и Саемот на претприемништво ги обедини иноваторите и младите Градоначалничката Данела Арсовска денеска присуствуваше на SKOPJE IT MEETUP и на САЕМ на претприемништво што се одржаа во

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште Read More »

Училишен ходник - Слика

Кадри од нашето модерно училиште

Стремежот за модерно и современо училиште резултираше со брилијантен проект за ентериерно уредување благодарение на @lifestylefactorybytd . Посветеноста во работата придонесе за врвна изведба на се што беше замислено, а тоа не прави посебно ГОРДИ Погледнете ги овие кадриhttps://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2023/10/interior.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Кадри од нашето модерно училиште Read More »

Меѓународна конференција за национална рамка за квалификации

На 19 Октомври 2023 наставниците Јасна Домазетовска и Цветанка Ристиќ се на Меѓународна конференција, во клуб на пратеници, со наслов 10 години национална рамка за квалификации организирана од страната на МОН. Гости говорници има од МОН, ЦССО и делегати од Европска Унија. Со цел вмрежување на националната рамка за квалификации, за постигање подобра иднина Коментирајте

Меѓународна конференција за национална рамка за квалификации Read More »

Дарување крв

Гордост наша се вработените и учениците кои знаат дека секоја капка крв е драгоцена и може да спаси живот. Денес на 17.10.2023 нашето училиште во соработка со Црвен Крст на РСМ – ОО Кисела Вода и Институт за трансфузиона медицина организираше крводарителна акција со цел да што повеќе млади се мотивираат и запознаат со процесот

Дарување крв Read More »

Scroll to Top