Sergij Aleksovski

НЕЕТ Млади, Град Скопје - Слика 18

НЕЕТ Млади – Град Скопје

Активни на секој план.Одлични дискусии за поддршка на НЕЕТ групата на млади.#ГрадСкопје #wearetheteam          – Данела Арсовска: „Иновативните проекти што ги имплементира Градот Скопје за поддршка на НЕЕТ групата на млади и предизвиците со кои тие се соочуваат беа главните теми на панел дискусиите и работилниците што се одржуваат во средното училиште на ГрадСкопје „Владо …

НЕЕТ Млади – Град Скопје Read More »

Учење преку работа, Машинска струка - Слика

Учење преку работа – Машинска струка

Вака изгледаат часовите по предметот учење преку работа за учениците од машинска струка! Благодарност до менторите од компанијата Каз груп кои несебично го пренесуваат своето знаење и искуство со нашите момци.          – KAZ Group: „Нашите ученици на пракса даваме се од себе и сакаме да ги мотивираме младите студенти да се приклучат на нашата …

Учење преку работа – Машинска струка Read More »

Прва помош - Слика 4

Едукација по прва помош!

Затоа што добро е да се знае! Денес во соработка со Црвен крст на РСМ – ОО Кисела вода во нашето училиште се одржа едукација за сите вработени по прва помош со акцент на :употреба на автоматизиран надворешен дефибрилатор давање на прва помош при епилептичен напад срцево белодробно мозочно оживување Коментирајте на Facebook 🗨️

Посета на Музеј на македонски железници - Слика

Посета на Музеј на македонски железници

Во рамките на предметот учење преку работа, заедно со учениците од 2-10 и 3-10 и наставниците Зоран Ѓорѓиевски и Дејан Стојчевски, денес го посетивме музејот на македонските железници. Прекрасни реквизити и споделување историски податоци за нашата железница. Коментирајте на Facebook 🗨️

Училишен ходник - Слика

We are the team!

#wearetheteam Jeton Shaqiri:- „Sot e prezentoj:Shkollën e mesme të Qytetit të Shkupit “Vllado Tasevski”Në këtë vit shkollor 2023/2024 në 39 paralele mësojnë 930 nxënës.Mësimi vijon në gjuhën maqedonase dhe shqipe.Nxënësit mësojnë në këto drejtime:1.Komunikacion- transport dhe shpedicion- komunikacioni hekurudhor2. Elektroteknikë- telekomunikacion- teknikë kompjuterike dhe automatikë3.Maqineri-teknik i maqinerisë energjetike-teknik për prodhimin e makinerive-instalues i ngrohjeve dhe …

We are the team! Read More »

Хуманитарен концерт за Леонид - Слика

Хуманитарен концерт за Леонид

Виктор, Матеј, Мелани, Леонид и Дина се ученици од средното медицинско училиште и организираат хуманитарен концерт кој на наше големо задоволство ќе се случува во нашето училиште. Петок, 6.10.2023, 19:30, во училишниот амфитеатар.Влез ќе биде 150(стопеес4е). Собраните средства ќе бидат за Леонид Индов.Дечкиве rock-aat сериозно!Бидете тука!btw…sharing is caring! Коментирајте на Facebook 🗨️

Реновирано училиште, ходник - 2

Ново, подобрено училиште!

  Данела Арсовска: „Во СУГС „Владо Тасевски“ денес на првиот ден на новата училишна година им посакавме добредојде на 225 новозапишани ученици во прва година. Ова наше скопско средно училиште секоја година ги подобрува условите во кои учат нашите млади, за да се изградат во личности со квалитетно стручно образование. Годинава училиштето ги отвори своите врати …

Ново, подобрено училиште! Read More »

Соработка со Johnson Matthey - Слика

Започнуваме соработка со Johnson Matthey

Александар Сибиновски (директор):- Во пресрет на претстојните уписи на ученици во прва година, чест ни е да соопштиме дека започнуваме соработка со Johnson Matthey, една од водечките компании во Македонија. Учениците од машинската струка ќе имаат можност во реални работни услови да ги развиваат своите вештини. Коментирајте на Facebook 🗨️

Флаер за машинска струка - Слика

Запознајте ги струките – Машинска струка

Заинтересирани сте за наставните планови? Погледнете ги на следниов линк: https://sugsvladotasevski.edu.mk/струки × Dismiss this alert. ⚙️ Машинска струка и зошто да!👉 МАШИНСКО-ЕНЕРГЕТСКИ ТЕХНИЧАР е еден од профилите кои нудат најмногу можности.👉 ТЕХНИЧАР ЗА ПРОИЗВОДНО МАШИНСТВО, профил кој има одлична проодност за техничките факултети.👉ИНСТАЛАТЕР ЗА ГРЕЕЊЕ И КЛИМАТИЗАЦИЈА, тригодишна струка која нуди одлична стручна подготовка која …

Запознајте ги струките – Машинска струка Read More »

Scroll to Top