Натпревари

Достигнувања на нашите ученици на државен натпревар

На државниот натпревар на сите електро, машински и сообраќајни училишта во Македонија, или во конкуренција на 50тина стручни училиштаУченикот Марко Ѓуровски од 3-3 клас освои: ПРВО место во електро струка!Ученичката Вања Василевска од 3-7 клас освои: ПРВО место во машинска струка!Ученичката Ива Митревска од 3-1 клас освои:ВТОРО место во сообраќајна струка! СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ го […]

Достигнувања на нашите ученици на државен натпревар Read More »

Натпревар „Развојни микроптоцесорски системи“ - Слика 3

Освоени 2 први места на натпреварот „Развојни микропроцесорски системи“!

Александар Сибиновски:„ Уште еден натпревар, уште 2 први места за нашите иноватори!  На натпреварот “развојни микропроцесорски системи” на кој учество земаа 15тина електротехнички училишта од Македонија, а беше организиран од Факултет за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ и Логинг Електроникс, нашите ученици Марио Димчевски и Сергиј Алексовски под менторство на професорките Kristina Basoska и

Освоени 2 први места на натпреварот „Развојни микропроцесорски системи“! Read More »

Резултати од Државен натпревар МАССУМ

Плодовите од посветеноста и љубовта од работата на нашите ученици и наставници ги жнееме на сите натпревари каде ќе се појавиме! Државен натпревар МАССУМ (образовно рандеву) во конкуренција на 45 средни училишта и 1600 присутни ученици!Резултати Штанд-прво местоДрама- второ местоИнтервју за работа-македонски јазик второ местоЈавен говор-македонски јазик-трето место Интервју за работа албански јазик-трето место СУГС

Резултати од Државен натпревар МАССУМ Read More »

Натпревар RoboMac Junior - Слика 2

Натпревар во роботика, вештачка интелигенција и електроника – RoboMac Junior

Во периодот од 22 април до 25 април на Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје се одржа натпреварот во роботика, вештачка интелигенција и електроника за учениците во средните училишта од Македонија – ROBOMAJunior 2024. Нашиот ученик Алтин Јахиу од IV година во категоријата ПАМЕТНА ЕЛЕКТРОНИКА ЗА АВТОНОМНИ ВОЗИЛА, организиран од Институтот за

Натпревар во роботика, вештачка интелигенција и електроника – RoboMac Junior Read More »

Освоено трето место во одбојка - Слика

Освоено трето место во одбојка, во средношколската лига!

Нашите момци меѓу најдобрите во град Скопје!Трето место-одбојка, во средношколската лига. Честитки момци.#wearetheteam Коментирајте на Facebook 🗨️

Освоено трето место во одбојка, во средношколската лига! Read More »

44-тиот натпревар по прва помош - Слика 1

Нашето училиште присуствуваше на 44-тиот натпревар по прва помош

На 44- тиот натпревар по прва помош организиран од ЦКРСМ ОО Кисела Вода , нашето училиште учествуваше со една екипа составена од шест ученици ( Баже , Ива , Алек , Вања , Стефан и Матеј ).Пехарот за прво место им припадна токму нив. Горди сме на вас ученици  #WeAreTheTeam Коментирајте на Facebook 🗨️

Нашето училиште присуствуваше на 44-тиот натпревар по прва помош Read More »

Ива Богдановска жнее медали на џудо натпреварувања

Ива Богдановска жнее медали на џудо натпреварувањата во сите категории во Македонија! Прво место-кадетиЧеститки девојче! Коментирајте на Facebook 🗨️

Ива Богдановска жнее медали на џудо натпреварувања Read More »

Ученички тим “ВОЗДУХОПЛОВЦИ” победува државен натпревар

Тимот “ВОЗДУХОПЛОВЦИ” составен од учениците Вања Василевска, Петар Неделковски, Филип Ѓуровски од 3-7, Иван Петрески 3-5 и Димитар Ристов 3-8, со менторот Елена Лентиќ,победник на Државниот натпревар во организација на LEAD во првиот циклус ВОЗДУХ. Коментирајте на Facebook 🗨️

Ученички тим “ВОЗДУХОПЛОВЦИ” победува државен натпревар Read More »

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас освои 2 место во Кик Бокс! - Слика

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас освои 2 место во Кик Бокс!

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас е следниот од редот на шампиони во нашето училиште!2 место на државниот натпревар во Кик Бокс(Лоу Кик). Коментирајте на Facebook 🗨️

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас освои 2 место во Кик Бокс! Read More »

Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со бoрба! - Слика

Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со борба!

Вонредни вести: Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со борба! На Континенталниот куп во Џудо за кадети што се одржа во Тунис (09.02.2024), во категорија -63кг со 3 победи и 1 пораз го освои второто место и се закити со сребрениот медал. Коментирајте на Facebook 🗨️

Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со борба! Read More »

Scroll to Top