Учење преку работа

Дуално образование во сообраќајна струка

Предностите во дуалниот модел на образование во нашето училиште? Дуален модел на образование е двоен пристап на стекнување на знаења во училишната средина и стекнување практични вештини и компентенции на реално работно место. Дуалното образование овозможува средношколците да се насочат кон професии кои што се барани од компаниите/работодавачите со што на тој начин ќе се обезбеди потребен кадар на …

Дуално образование во сообраќајна струка Read More »

Посета на компанијата LeksElektrik

Денешниот ден ученици од електро струка беа во посета на компанијата LeksElektrik, со која посета го означивме и почетокот на соработката, дел од нашите ученици ќе бидат практиканти во оваа компанија Коментирајте на Facebook 🗨️

Посета на Македонски Железници

Нашите ученици од машинска струка, образовен профил Машинско-енергетски техничар од трета година заедно со предметниот наставник Бобан Алексовски реализираа посета на Македонски Железници и следеа предавање во одделението за поправки на дребонг (струг, фреза, глодарка) машини. – Во следниот период ќе продолжат со реализирање на Учење преку работа во Макстил каде ќе го надополнат своето …

Посета на Македонски Железници Read More »

Учење преку работа во Македонска Пошта

Реализираме учење преку работа! Нашите ученици од сообраќајна струка, образовен профил Техничар за транспорт и шпедиција од трета година, од почетокот на учебната година заедно со предметниот наставник Зоран Ѓорѓиевски реализираат учење преку работа во Македонска Пошта-Пошта 2., Компанијата ТОЗ МК Д.О.О.Е.Л бренд препознатлив во областа на училишен и канцеларски прибор и материјал, како и …

Учење преку работа во Македонска Пошта Read More »

Посета на ,,Раде Кончар’’ -сервис

Денес беше направена едукативна посета во рамките на часовите Учење преку работа кај работодавач заедно со ученици од класот 4-5.Посетата беше реализирана со предметниот наставник Дејан Антоновски. Домаќин на оваа посета беше фирмата ,,Раде Кончар’’ сервис кој е еден од многуте партнери на нашето училиште.“Раде Кончар” сервис несебично ги отвори вратите за нашите ученици и …

Посета на ,,Раде Кончар’’ -сервис Read More »

Мобилност во Португалија

Пет ученика и еден наставник од електротехничка и машинска струка од СУГС „Владо Тасевски“, Скопје имаа можност да патуваат на практична работа во компании во Повоа де Варзим, Португалија во период од 21.09.2021 до 05.10.2022. Наставникот Цветанка Ристиќ и учениците Теодор Јовановски, Борче Јованов, Леонид Атанасовски, Мелиса Садиковиќ и Наталиа Аргировска, беа учесници на мобилноста …

Мобилност во Португалија Read More »

Scroll to Top