#wearetheteam

Поглед пред училиште - СУГС „Владо Тасевски“

Промоција на нашето училиште за претстојните уписи

❗️Започнуваме со кампањата за промоција на нашето училиште за претстојните уписи.Драги деветто одделенци, почитувани родители!👉 СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ ги нуди најтрактивните профили од сообраќајна, машинска и електро струка. ✅ Не двоумете се доколку вашиот избор е стручно образование, бидејќи не постои поубав простор за стекнување на знаења од нашето училиште! https://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2024/05/An_OLcbIYFEld9BjruPJvgwIkJX6hP3NNteI_XuYmZFGDg0pU1jvD4ykgOykv3r-PMHuEwL8Z1oRMqcdhKJj8fF-.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Промоција на нашето училиште за претстојните уписи Read More »

Натпревар RoboMac Junior - Слика 2

Натпревар во роботика, вештачка интелигенција и електроника – RoboMac Junior

Во периодот од 22 април до 25 април на Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје се одржа натпреварот во роботика, вештачка интелигенција и електроника за учениците во средните училишта од Македонија – ROBOMAJunior 2024. Нашиот ученик Алтин Јахиу од IV година во категоријата ПАМЕТНА ЕЛЕКТРОНИКА ЗА АВТОНОМНИ ВОЗИЛА, организиран од Институтот за

Натпревар во роботика, вештачка интелигенција и електроника – RoboMac Junior Read More »

Освоено трето место во одбојка - Слика

Освоено трето место во одбојка, во средношколската лига!

Нашите момци меѓу најдобрите во град Скопје!Трето место-одбојка, во средношколската лига. Честитки момци.#wearetheteam Коментирајте на Facebook 🗨️

Освоено трето место во одбојка, во средношколската лига! Read More »

44-тиот натпревар по прва помош - Слика 1

Нашето училиште присуствуваше на 44-тиот натпревар по прва помош

На 44- тиот натпревар по прва помош организиран од ЦКРСМ ОО Кисела Вода , нашето училиште учествуваше со една екипа составена од шест ученици ( Баже , Ива , Алек , Вања , Стефан и Матеј ).Пехарот за прво место им припадна токму нив. Горди сме на вас ученици  #WeAreTheTeam Коментирајте на Facebook 🗨️

Нашето училиште присуствуваше на 44-тиот натпревар по прва помош Read More »

Прославивме 65 години од постоењето на нашето училиште

Прославивме 65 години од постоењето на нашето училиште. Еве како изгледаше програмата за патронатот низ призма на фотографии. #WeAreTheTeam #65yearsanniversary Коментирајте на Facebook 🗨️

Прославивме 65 години од постоењето на нашето училиште Read More »

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје

Исчекување на нашиот јубилеен 65-ти патронен празник!

👉 Годините се само бројки! Ние решивме времето да го мериме со спомени, со бројот на нови пријатели и убавините што ги создаваме за генерациите што доаѓаат по нас. 🫶 ♾️ Во исчекување на 65-ката од нашето постоење! ✍️ Запишете го датумот 19.3.2024, 18:30h МКЦ! https://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2024/03/432930085_1587636138728840_4982240245891441592_n.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Исчекување на нашиот јубилеен 65-ти патронен празник! Read More »

Реализирана посета на ЕСМ - Слика

Реализирана посета на ЕСМ

Реализирана посета на ЕСМ, подружница КОГЕЛ по програмата за машинско-енергетски техничар од четврта година. Учениците од класовите 4-7 и 4-8 под водство на наставниците Рајна Каевска, Елена Лентиќ и Симона Богоевска се запознаа со процесот на производство на електрична енергија во гасна електрана. Вишокот на вода се користи за топлификациските системи на околните населби, а

Реализирана посета на ЕСМ Read More »

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас освои 2 место во Кик Бокс! - Слика

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас освои 2 место во Кик Бокс!

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас е следниот од редот на шампиони во нашето училиште!2 место на државниот натпревар во Кик Бокс(Лоу Кик). Коментирајте на Facebook 🗨️

Дамјан Стојчевски од 3-4 клас освои 2 место во Кик Бокс! Read More »

Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со бoрба! - Слика

Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со борба!

Вонредни вести: Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со борба! На Континенталниот куп во Џудо за кадети што се одржа во Тунис (09.02.2024), во категорија -63кг со 3 победи и 1 пораз го освои второто место и се закити со сребрениот медал. Коментирајте на Facebook 🗨️

Ива Богдановска од 2-6 клас продолжува со борба! Read More »

Scroll to Top