October 2023

Известување за ноемвриска сесија 2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ Ноемвриската сесија за полагање на испити за вонредни ученици ке сеодржи од 24 ноември 2023 година (петок) од 11 и 30 часот.Испитите за истата може да се пријават од 01 ноември (среда) до 09 ноември(четврток) во училиштето.Испитните комисии ке бидат објавени на веб страницата на училиштето воделот за вонредни ученици и на огласната табла […]

Известување за ноемвриска сесија 2023 Read More »

Училишен ходник - Слика

Кадри од нашето модерно училиште

Стремежот за модерно и современо училиште резултираше со брилијантен проект за ентериерно уредување благодарение на @lifestylefactorybytd . Посветеноста во работата придонесе за врвна изведба на се што беше замислено, а тоа не прави посебно ГОРДИ Погледнете ги овие кадриhttps://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2023/10/interior.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Кадри од нашето модерно училиште Read More »

Меѓународна конференција за национална рамка за квалификации

На 19 Октомври 2023 наставниците Јасна Домазетовска и Цветанка Ристиќ се на Меѓународна конференција, во клуб на пратеници, со наслов 10 години национална рамка за квалификации организирана од страната на МОН. Гости говорници има од МОН, ЦССО и делегати од Европска Унија. Со цел вмрежување на националната рамка за квалификации, за постигање подобра иднина Коментирајте

Меѓународна конференција за национална рамка за квалификации Read More »

Дарување крв

Гордост наша се вработените и учениците кои знаат дека секоја капка крв е драгоцена и може да спаси живот. Денес на 17.10.2023 нашето училиште во соработка со Црвен Крст на РСМ – ОО Кисела Вода и Институт за трансфузиона медицина организираше крводарителна акција со цел да што повеќе млади се мотивираат и запознаат со процесот

Дарување крв Read More »

Прва помош - Слика 4

Едукација по прва помош!

Затоа што добро е да се знае! Денес во соработка со Црвен крст на РСМ – ОО Кисела вода во нашето училиште се одржа едукација за сите вработени по прва помош со акцент на :употреба на автоматизиран надворешен дефибрилатор давање на прва помош при епилептичен напад срцево белодробно мозочно оживување Коментирајте на Facebook 🗨️

Едукација по прва помош! Read More »

Посета на Музеј на македонски железници - Слика

Посета на Музеј на македонски железници

Во рамките на предметот учење преку работа, заедно со учениците од 2-10 и 3-10 и наставниците Зоран Ѓорѓиевски и Дејан Стојчевски, денес го посетивме музејот на македонските железници. Прекрасни реквизити и споделување историски податоци за нашата железница. Коментирајте на Facebook 🗨️

Посета на Музеј на македонски железници Read More »

Scroll to Top