admin

Известување за јунска сесија

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученициво јуни 2023 година ке се одржи од30 јуни 2023 година (петок) во 9и30ч.Рокот за пријавување на испитите за оваа испитнасесија е од 1 јуни (четврток) заклучно со12 јуни (понеделник).Испитните комисии ке бидат објавени на вебстраницата на училиштето во делот за вонредниученици и на огласната табла за …

Известување за јунска сесија Read More »

Одбележување на 11 – ти мај – ДЕН НА СООБРАЌАЈНАТА КУЛТУРА

Одбележување на 11- ти мај – ДЕН НА СООБРАЌАЈНАТА КУЛТУРА. Да ја подигнеме свеста на младите за сообраќајната култура и безбедноста во сообраќајот. ЧУВАЈ СЕ СЕБЕСИ И ДРУГИТЕ Коментирајте на Facebook 🗨️

Известување за мајска испитна сесија 2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученициво мај 2023 година ке се одржи од26 мај 2023 година (петок) во 11и30ч.Рокот за пријавување на испитите за оваа испитнасесија е од 2 мај (вторник) заклучно со10 мај (среда).Испитните комисии ке бидат објавени на вебстраницата на училиштето во делот за вонредниученици и на огласната табла за …

Известување за мајска испитна сесија 2023 Read More »

Дуално образование во сообраќајна струка

Предностите во дуалниот модел на образование во нашето училиште? Дуален модел на образование е двоен пристап на стекнување на знаења во училишната средина и стекнување практични вештини и компентенции на реално работно место. Дуалното образование овозможува средношколците да се насочат кон професии кои што се барани од компаниите/работодавачите со што на тој начин ќе се обезбеди потребен кадар на …

Дуално образование во сообраќајна струка Read More »

Одбележување на патрониот празник на училиштето

Денес навршуваат 64 години од почетоците на СУГС “Владо Тасевски”.Нека ни е честит патронатот!На денешен ден во 1916 е роден Владо Тасевски, а нашето училиште гордо го носи името на овој Партизан и истакнат борец за слободата на својот народ на кому му ја посветил сета своја младост. Токму затоа и ние овој ден му …

Одбележување на патрониот празник на училиштето Read More »

Известување за априлска испитна сесија 2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученици во април 2023 година ке се одржи од 28 април 2023 година (петок) во 11и30ч. Рокот за пријавување на испитите за оваа испитна сесија е од 3 април (понеделник) заклучно со 11 април (вторник). Испитните комисии ке бидат објавени на веб страницата на училиштето во делот …

Известување за априлска испитна сесија 2023 Read More »

Финалисти за UPSHIFT циклус почва

Вања Василевска, Петар Неделковски, Александар Грујевски, Петар Цветаноски иХристијан Стаменковски на натпревар во Струга организиран од УПШИФТ програмата, УНИЦЕФ, ФИТР и шведската амбасада, бараа решение за спречување на загадување на почвата.Име на проектот: “Зошто човек-кога може робот” Нашиот тим влезе во  10 финалисти во склоп на UPSHIFT Bootcamp-от активно работеа на развој на иновативни решенија поврзани со …

Финалисти за UPSHIFT циклус почва Read More »

Известување за мартовска сесија

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученициво март 2023 година ке се одржи од31 март 2023 година (петок) во 11и30ч.Рокот за пријавување на испитите за оваа испитнасесија е од 1 март (среда) заклучно со10 март (петок).Испитните комисии ке бидат објавени на вебстраницата на училиштето во делот за вонредниученици и на огласната табла за …

Известување за мартовска сесија Read More »

Scroll to Top