Новости

Новости

Посета на ЈП Национална радиодифузија - Слика

Посета на ЈП Национална радиодифузија

Посета на ЈП Национална радиодифузија. На 05.12.2023 наставниците Ана Николовска и Светлана Николовска со група ученици од електротехничка струка, во рамките на предметот Учење преку работа, беа во еднодневна посета на ЈП Национална радиодифузија. Одговорните лица од претпријатието на учениците им ги презентираа уредите и им го објаснија начинот на кој се врши пренос, емитување и […]

Посета на ЈП Национална радиодифузија Read More »

Нашите ученици во Младите Можат – Youth Can

Ученици од училиштето посетуваа “Младите Можат – Youth Can”. – Младите Можат – Youth Can: “ Изминатите неколку дена сме во Крушево заедно со средношколците од СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ и СУГС„Шаип Јусуф“Досега младите беа гласни, а сега сакаме да бидат СЛУШНАТИУчилиштен форум за заеднички решенија ќе им помогне на младите да ги надминат предизвиците со

Нашите ученици во Младите Можат – Youth Can Read More »

СУГС „Владо Тасевски“ - Скопје

Панел дискусија ARTech „Креативност без граници”

Градот Скопје одржа панел дискусија ARTech „Креативност без граници” во нашето училиште. – Даниела Арсовска: “Уметничката креација во дигиталните технологии беше главната тема на панел дискусијата ARTech „Креативност без граници”, како и на Саемот за креативни индустрии за млади, што се одржаа во средното училиште на Град Скопје „Владо Тасевски“. Реномирани експерти и професори од

Панел дискусија ARTech „Креативност без граници” Read More »

Противпожарен квиз-натпревар

Првото место освоено на територија на општина Аеродром беше само најава за ова ПРВО место на ниво на Гр. Скопје! Сања, Ива и Лука, под менторство на професорот Dejan Stojceski се златните од овогодинешниот противпожарен квиз-натпревар во организација на противпожарен сојуз на Град Скопје. Коментирајте на Facebook 🗨️

Противпожарен квиз-натпревар Read More »

Реновирани тоалети за учениците

Реконструктивните активности за 2023 година во нашето училиште ги заокружуваме со комплетно реновираните тоалети за ученици. Нова одводна инсталација Нови ѕидни и подни плочки Комплетно нова СЕНЗОРНА санитаријаВелат поставуваме нови стандарди, а ние само сакаме и работиме да биде убаво, да биде чисто, а пред се функционално. #WeAreTheTeam #wecontinuetoimproveПред-потоа Коментирајте на Facebook 🗨️

Реновирани тоалети за учениците Read More »

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште

Градот Скопје го одржа IT MEETUP настанот и Саемот на претприемништво во нашето улилиште. – Град Скопје: “Информатичките технологии во фокусот на Град Скопје – SKOPJE IT MEETUP и Саемот на претприемништво ги обедини иноваторите и младите Градоначалничката Данела Арсовска денеска присуствуваше на SKOPJE IT MEETUP и на САЕМ на претприемништво што се одржаа во

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште Read More »

НЕЕТ Млади, Град Скопје - Слика 18

НЕЕТ Млади – Град Скопје

Активни на секој план.Одлични дискусии за поддршка на НЕЕТ групата на млади.#ГрадСкопје #wearetheteam          – Данела Арсовска: „Иновативните проекти што ги имплементира Градот Скопје за поддршка на НЕЕТ групата на млади и предизвиците со кои тие се соочуваат беа главните теми на панел дискусиите и работилниците што се одржуваат во средното училиште на ГрадСкопје „Владо

НЕЕТ Млади – Град Скопје Read More »

Учење преку работа, Машинска струка - Слика

Учење преку работа – Машинска струка

Вака изгледаат часовите по предметот учење преку работа за учениците од машинска струка! Благодарност до менторите од компанијата Каз груп кои несебично го пренесуваат своето знаење и искуство со нашите момци.          – KAZ Group: „Нашите ученици на пракса даваме се од себе и сакаме да ги мотивираме младите студенти да се приклучат на нашата

Учење преку работа – Машинска струка Read More »

Училишен ходник - Слика

Кадри од нашето модерно училиште

Стремежот за модерно и современо училиште резултираше со брилијантен проект за ентериерно уредување благодарение на @lifestylefactorybytd . Посветеноста во работата придонесе за врвна изведба на се што беше замислено, а тоа не прави посебно ГОРДИ Погледнете ги овие кадриhttps://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2023/10/interior.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Кадри од нашето модерно училиште Read More »

Scroll to Top