Новости

Новости

Достигнувања на нашите ученици на државен натпревар

На државниот натпревар на сите електро, машински и сообраќајни училишта во Македонија, или во конкуренција на 50тина стручни училиштаУченикот Марко Ѓуровски од 3-3 клас освои: ПРВО место во електро струка!Ученичката Вања Василевска од 3-7 клас освои: ПРВО место во машинска струка!Ученичката Ива Митревска од 3-1 клас освои:ВТОРО место во сообраќајна струка! СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ го […]

Достигнувања на нашите ученици на државен натпревар Read More »

Натпревар „Развојни микроптоцесорски системи“ - Слика 3

Освоени 2 први места на натпреварот „Развојни микропроцесорски системи“!

Александар Сибиновски:„ Уште еден натпревар, уште 2 први места за нашите иноватори!  На натпреварот “развојни микропроцесорски системи” на кој учество земаа 15тина електротехнички училишта од Македонија, а беше организиран од Факултет за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ и Логинг Електроникс, нашите ученици Марио Димчевски и Сергиј Алексовски под менторство на професорките Kristina Basoska и

Освоени 2 први места на натпреварот „Развојни микропроцесорски системи“! Read More »

Поглед пред училиште - СУГС „Владо Тасевски“

Бидете дел од нашиот тим и стручно училиште

Дали можеби вака го замислувате училиштето во кое би учеле !? Дали можеби сте размислувале за струки кои се барани на пазарот на трудот?!СУГС “Владо Тасевски” е вистинската опција доколку сакате модерно и технички најдобро опремено училиште. ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОВИЕ КАДРИ И БИДЕТЕ ДЕЛ ОД НАШИОТ ТИМ!https://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2024/05/444190304_1154190505604297_4593187605169851595_n.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Бидете дел од нашиот тим и стручно училиште Read More »

Поглед пред училиште - СУГС „Владо Тасевски“

Промоција на нашето училиште за претстојните уписи

❗️Започнуваме со кампањата за промоција на нашето училиште за претстојните уписи.Драги деветто одделенци, почитувани родители!👉 СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ ги нуди најтрактивните профили од сообраќајна, машинска и електро струка. ✅ Не двоумете се доколку вашиот избор е стручно образование, бидејќи не постои поубав простор за стекнување на знаења од нашето училиште! https://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2024/05/An_OLcbIYFEld9BjruPJvgwIkJX6hP3NNteI_XuYmZFGDg0pU1jvD4ykgOykv3r-PMHuEwL8Z1oRMqcdhKJj8fF-.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Промоција на нашето училиште за претстојните уписи Read More »

Резултати од Државен натпревар МАССУМ

Плодовите од посветеноста и љубовта од работата на нашите ученици и наставници ги жнееме на сите натпревари каде ќе се појавиме! Државен натпревар МАССУМ (образовно рандеву) во конкуренција на 45 средни училишта и 1600 присутни ученици!Резултати Штанд-прво местоДрама- второ местоИнтервју за работа-македонски јазик второ местоЈавен говор-македонски јазик-трето место Интервју за работа албански јазик-трето место СУГС

Резултати од Државен натпревар МАССУМ Read More »

Натпревар RoboMac Junior - Слика 2

Натпревар во роботика, вештачка интелигенција и електроника – RoboMac Junior

Во периодот од 22 април до 25 април на Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје се одржа натпреварот во роботика, вештачка интелигенција и електроника за учениците во средните училишта од Македонија – ROBOMAJunior 2024. Нашиот ученик Алтин Јахиу од IV година во категоријата ПАМЕТНА ЕЛЕКТРОНИКА ЗА АВТОНОМНИ ВОЗИЛА, организиран од Институтот за

Натпревар во роботика, вештачка интелигенција и електроника – RoboMac Junior Read More »

Освоено трето место во одбојка - Слика

Освоено трето место во одбојка, во средношколската лига!

Нашите момци меѓу најдобрите во град Скопје!Трето место-одбојка, во средношколската лига. Честитки момци.#wearetheteam Коментирајте на Facebook 🗨️

Освоено трето место во одбојка, во средношколската лига! Read More »

Повторна изведба на претставата „Приказна за нас“

Александар Сибиновски:    „ Вторник 23.04.2024    Амфитеатарот во СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ    На барање на учениците и колегите, по втор пат ќе се одигра претставата “Приказна за нас”    Театарската претстава подготвена од наши колешки и изведена од наши ученици!    #bethere “https://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2024/04/„Приказна-за-нас.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Повторна изведба на претставата „Приказна за нас“ Read More »

Scroll to Top