May 2023

Едукативна прошетка низ Скопје - Слика 6

Едукативна прошетка низ град Скопје

👉 Како резиме на се што учеа во втора година, 60 ученици заедно со проф. Силвана Ѓорѓов беа на едукативна прошетка низ градот Скопје и во  „Музејот на македонската борба за самостојност“.👉 Учениците повторуваа за Александар Велики и воините од македонската фаланга, за кралевите Пердика Први, Александар Први Филхелен, Аминта Трети, Филип V, царевите Гаврило …

Едукативна прошетка низ град Скопје Read More »

Општински натпревар по прва помош

На 43- тиот општински натпревар по прва помош организиран од ЦКРСМ ОО Кисела Вода , нашето училиште учествуваше со една екипа составена од шест ученици од втора година ( Баже , Ива , Лео , Вања , Стефан и Бојан ) . Пехарот за второ место им припадна токму нив. Горди сме на вас дечки! …

Општински натпревар по прва помош Read More »

Промоција - Слика 3

Промоција на училиштето

Караванот за промоција на нашето училиште не застанува! Денес имавме прекрасна дружба со ученици од основните училишта во општина Аеродром! Коментирајте на Facebook 🗨️

Известување за јунска сесија

ИЗВЕСТУВАЊЕ Сесијата за полагање на испити за вонредни ученициво јуни 2023 година ке се одржи од30 јуни 2023 година (петок) во 9и30ч.Рокот за пријавување на испитите за оваа испитнасесија е од 1 јуни (четврток) заклучно со12 јуни (понеделник).Испитните комисии ке бидат објавени на вебстраницата на училиштето во делот за вонредниученици и на огласната табла за …

Известување за јунска сесија Read More »

Матурска прослава - Слика

Матурска прослава, ген. 2019 – 2023!

Драги матуранти,Еве нè на крајот на најубавата епизода од играта наречена живот – средношколските години. Уште една генерација спремна да се збогува со училиштето и да тргне по својот пат. Ни претстои матурската прослава, свечен чин кога официјално ќе се збогувате со училиштето, ќе ги спакувате спомените и ќе зачекорите по својот пат, ќе изберете …

Матурска прослава, ген. 2019 – 2023! Read More »

Пајак (Супер ѕвезда) - Слика

Специјален настап со ѕвездата Пајак!

Еден поинаков начин за да покажеме кои сме ние! Драги деветто оделенци, почитувани сегашни и идни наши ученици! 22.05.2023 година 12 часотУчилишниот двор во ПТТ (Владо Тасевски)Ќе се дружиме, ќе пееме, ќе денсаме, а ќе споделиме и како изгледа да бидете дел од нашиот тим! Честа е наша, а привилегијата ваша да се дружиме заедно …

Специјален настап со ѕвездата Пајак! Read More »

Чистење училиште, двор - Слика 3

Генералка викенд – селектирање на отпад

Генералка викенд – селектирање на отпад. Во рамките на генералка викендот, нашите вредни ученици се потрудија да дадат придонес во напорите нашето училиште да блесне во вистинскиот сјај. Нема потреба од зборови – оние кои не веруваат, нека погледнат. Коментирајте на Facebook 🗨️

Scroll to Top