Настани

Настани во училиштето „Владо Тасевски“ – Скопје

Секоја генерација со која се збогуваме има свој бр.1

Секоја генерација со која се збогуваме има свој бр.1. Годинава таа титула ја понесе нашата ученичка Јована Трајановска од IV-2. Честитки и желби за многу успеси во животот. Коментирајте на Facebook 🗨️

Општински натпревар по прва помош

На 43- тиот општински натпревар по прва помош организиран од ЦКРСМ ОО Кисела Вода , нашето училиште учествуваше со една екипа составена од шест ученици од втора година ( Баже , Ива , Лео , Вања , Стефан и Бојан ) . Пехарот за второ место им припадна токму нив. Горди сме на вас дечки! …

Општински натпревар по прва помош Read More »

Матурска прослава - Слика

Матурска прослава, ген. 2019 – 2023!

Драги матуранти,Еве нè на крајот на најубавата епизода од играта наречена живот – средношколските години. Уште една генерација спремна да се збогува со училиштето и да тргне по својот пат. Ни претстои матурската прослава, свечен чин кога официјално ќе се збогувате со училиштето, ќе ги спакувате спомените и ќе зачекорите по својот пат, ќе изберете …

Матурска прослава, ген. 2019 – 2023! Read More »

Пајак (Супер ѕвезда) - Слика

Специјален настап со ѕвездата Пајак!

Еден поинаков начин за да покажеме кои сме ние! Драги деветто оделенци, почитувани сегашни и идни наши ученици! 22.05.2023 година 12 часотУчилишниот двор во ПТТ (Владо Тасевски)Ќе се дружиме, ќе пееме, ќе денсаме, а ќе споделиме и како изгледа да бидете дел од нашиот тим! Честа е наша, а привилегијата ваша да се дружиме заедно …

Специјален настап со ѕвездата Пајак! Read More »

Чистење училиште, двор - Слика 3

Генералка викенд – селектирање на отпад

Генералка викенд – селектирање на отпад. Во рамките на генералка викендот, нашите вредни ученици се потрудија да дадат придонес во напорите нашето училиште да блесне во вистинскиот сјај. Нема потреба од зборови – оние кои не веруваат, нека погледнат. Коментирајте на Facebook 🗨️

НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА НАСИЛСТВО!

НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА НАСИЛСТВО ! Почнувајќи од себеси, да направиме позитивни промени ! Промени кои ќе придонесат во градењето на еден поправеден , поубав и безбеден свет за живеење за секој еден од нас ! Коментирајте на Facebook 🗨️

Одбележување на 11 – ти мај – ДЕН НА СООБРАЌАЈНАТА КУЛТУРА

Одбележување на 11- ти мај – ДЕН НА СООБРАЌАЈНАТА КУЛТУРА. Да ја подигнеме свеста на младите за сообраќајната култура и безбедноста во сообраќајот. ЧУВАЈ СЕ СЕБЕСИ И ДРУГИТЕ Коментирајте на Facebook 🗨️

Групна слика од МАССУМ натпреварувачи - Слика

Од рубриката натпреварување!

Од рубриката натпреварување!МАССУМ 5.5.2023-ГостиварЕМУЦ-државни натпревари4 и 5.5.2023-Охрид.Жнеење на нашата ЕКИПА! СУГС ВЛАДО ТАСЕВСКИ и нашите ученици и нивните ментору ги постигнаа следните резултати: ЕМУЦ(државни натпревари за електро, машински и сообраќајни училишта) од Македонија.1во место сообраќајна струка Анамарија Серафимова,2ро место електротехничка струка Александар Груевски,2ро место машинско-енергетски техничар Филип Иванов4то место Христијан Стаменковски машинска струкаМАССУМ(конкуренција на 52 …

Од рубриката натпреварување! Read More »

Scroll to Top