Настани

Настани во училиштето „Владо Тасевски“ – Скопје

Одбележување на патрониот празник на училиштето

Денес навршуваат 64 години од почетоците на СУГС “Владо Тасевски”.Нека ни е честит патронатот!На денешен ден во 1916 е роден Владо Тасевски, а нашето училиште гордо го носи името на овој Партизан и истакнат борец за слободата на својот народ на кому му ја посветил сета своја младост. Токму затоа и ние овој ден му …

Одбележување на патрониот празник на училиштето Read More »

Традиционално одбележување на Василица

Традицијата е за да ја почитуваме и да се радуваме. Да сме среќни и бериќетни! Благодарност за прекрасната организација до старата кума Катерина Стојчевска. Паричката за следната година е кај драгата професорка Силвана Ѓоргов. Коментирајте на Facebook 🗨️

Предавање за последиците и опасностите од петардите

Во изминатите неколку денови Универзитетската клиника за Пластична и реконструктивна хирургија ја реализира кампањата против употреба на пиротехнички средства наменета за адолесценти. Ни претставува голема чест и посебно задоволство да бидеме нивни домаќини и денес имаа едукативно предавање кое внимателно го слушаа учениците од 1 година. Само на овој начин ЗАЕДНО можеме да влијаеме на …

Предавање за последиците и опасностите од петардите Read More »

WORLD CLEANUP DAY

Утрешниот ден е #WorldCleanupDay. Во духот на нашето мото #wearetheteam, направивме една прошетка со учениците од 2ра и 4та година низ училишниот двор и го исчистивме и она малку ѓубре кое го затекнавме . Затоа ќе бидеме нескромни! Вака изгледа најубавиот школски двор! Коментирајте на Facebook 🗨️

Нашето училиште домаќин на конференција

Нашето училиште домаќин на конференција на тема “Промоција на кампањата за подигање на јавната свест за безбедноста на патните премини” на која наши гости беа Министерот за внатрешни работи, Министерот за транспорт и врски, Директорот на Transport community и директорот на македонски железници-инфраструктура. Нашите ученици и колегите имаа можност да проследат интересни излагања за тоа …

Нашето училиште домаќин на конференција Read More »

Scroll to Top