Новости

Новости

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште

Градот Скопје го одржа IT MEETUP настанот и Саемот на претприемништво во нашето улилиште. – Град Скопје: “Информатичките технологии во фокусот на Град Скопје – SKOPJE IT MEETUP и Саемот на претприемништво ги обедини иноваторите и младите Градоначалничката Данела Арсовска денеска присуствуваше на SKOPJE IT MEETUP и на САЕМ на претприемништво што се одржаа во […]

SKOPJE IT MEETUP во нашето училиште Read More »

НЕЕТ Млади, Град Скопје - Слика 18

НЕЕТ Млади – Град Скопје

Активни на секој план.Одлични дискусии за поддршка на НЕЕТ групата на млади.#ГрадСкопје #wearetheteam          – Данела Арсовска: „Иновативните проекти што ги имплементира Градот Скопје за поддршка на НЕЕТ групата на млади и предизвиците со кои тие се соочуваат беа главните теми на панел дискусиите и работилниците што се одржуваат во средното училиште на ГрадСкопје „Владо

НЕЕТ Млади – Град Скопје Read More »

Учење преку работа, Машинска струка - Слика

Учење преку работа – Машинска струка

Вака изгледаат часовите по предметот учење преку работа за учениците од машинска струка! Благодарност до менторите од компанијата Каз груп кои несебично го пренесуваат своето знаење и искуство со нашите момци.          – KAZ Group: „Нашите ученици на пракса даваме се од себе и сакаме да ги мотивираме младите студенти да се приклучат на нашата

Учење преку работа – Машинска струка Read More »

Училишен ходник - Слика

Кадри од нашето модерно училиште

Стремежот за модерно и современо училиште резултираше со брилијантен проект за ентериерно уредување благодарение на @lifestylefactorybytd . Посветеноста во работата придонесе за врвна изведба на се што беше замислено, а тоа не прави посебно ГОРДИ Погледнете ги овие кадриhttps://sugsvladotasevski.edu.mk/wp-content/uploads/2023/10/interior.mp4 Коментирајте на Facebook 🗨️

Кадри од нашето модерно училиште Read More »

Меѓународна конференција за национална рамка за квалификации

На 19 Октомври 2023 наставниците Јасна Домазетовска и Цветанка Ристиќ се на Меѓународна конференција, во клуб на пратеници, со наслов 10 години национална рамка за квалификации организирана од страната на МОН. Гости говорници има од МОН, ЦССО и делегати од Европска Унија. Со цел вмрежување на националната рамка за квалификации, за постигање подобра иднина Коментирајте

Меѓународна конференција за национална рамка за квалификации Read More »

Дарување крв

Гордост наша се вработените и учениците кои знаат дека секоја капка крв е драгоцена и може да спаси живот. Денес на 17.10.2023 нашето училиште во соработка со Црвен Крст на РСМ – ОО Кисела Вода и Институт за трансфузиона медицина организираше крводарителна акција со цел да што повеќе млади се мотивираат и запознаат со процесот

Дарување крв Read More »

Прва помош - Слика 4

Едукација по прва помош!

Затоа што добро е да се знае! Денес во соработка со Црвен крст на РСМ – ОО Кисела вода во нашето училиште се одржа едукација за сите вработени по прва помош со акцент на :употреба на автоматизиран надворешен дефибрилатор давање на прва помош при епилептичен напад срцево белодробно мозочно оживување Коментирајте на Facebook 🗨️

Едукација по прва помош! Read More »

Scroll to Top